Featured

FIBA: Rødsand til Spania

Nok en gang fikk FIBA-dommer Torkild Rødsand beskjed om nye internasjonale oppdrag på vei hjem fra kamp, før flyet fra Praha hadde landet på Gardermoen tikket det nemlig inn nok et oppdrag fra FIBA Europe og denne gang en dobbeltkamp i Spania. Om knappe en og en halv uke skal han først dømme en kamp i FIBA Eurochallenge for Men (ECM) i Fuenlabrada og to dager senere en kamp i Euroleague for Women (ELW) i Rivas-Vaciamadrid, begge byer knappe to mil fra sentrum av Madrid. Meddommerne kommer denne gang fra Serbia og Tyrkia, og sammen med Rødsand og en italiensk kommissær blir det nesten en uke i den spanske hovedstaden Madrid, der kampene spilles tirsdag 6. desember og torsdag 8. desember.

Torkild RødsandI Fuenlabrada holder Baloncesto Fuenlabrada SAD til, en klubb som ble stiftet i 1981. De er nå med i FIBA Eurochallenge for Men og spiller i gruppe A der de ligger på andre plass etter tre spilte kamper. Dette er samme gruppe som Norrköping Dolphins spiller i, et lag som Rødsand besøkte tidligere i høst. Motstander den 6. desember er Ewe Baskets Oldenburg fra nettopp Oldenburg i Tyskland, laget som også leder gruppen med tre seire av tre mulige.

Den andre kampen går mellom Rivas Ecopolis fra forstaden Rivas-Vaciamadrid og Good Angels Kosice fra Slovakia. Lagene spiller i gruppe C, og det spanske laget ligger på andre plass med fem seire og to tap. Gjestene fra Slovakia ligger på en femteplass med fire seire og tre tap. Det kan bli en jevn kamp den 8. desember.

FIBA Europe har nominert Aleksander Gusic fra Serbia (Crew Chief), Aytug Ekti fra Tyrkia og Torkild Rødsand fra Norge som dommere i disse to kampene. Kommissær er Alessandro Teofili fra Italia.

Mer om deltakende lag og spilleformat på FIBAs nettsider.

Vi gratulerer med ny nominasjon og ønsker lykke til i Spania!