FIBA: Samarbeid med Oceania

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe samarbeider med de andre sonene innenfor FIBA, og har nå nominert tre dommere fra FIBA Oceania til sommerens EM-turneringer for ungdomslandslag i Europa. Nivået i Europa er i verdenstoppen både når det gjelder spillere og dommere, og representanter for FIBA Oceania er svært takknemlige for den muligheten deres dommere nå får. De tre FIBA-dommerne, som kommer fra New Zealand og Australia, vil få få med seg verdifull erfaring tilbake til sine hjemland etter oppholdet i Europa.

Gavin Zimmerman i aksjonResten av verden har vel for lengst innsett at det er FIBA Europe som har det høyeste nivået på sine spilllere og dommere, og da invitasjonen fra FIBA Europe kom til FIBA Oceania kom om å ha med tre dommere i sommerens EM-turneringer for ungdomslandslag var de ikke vanskelige å be.

Etter en runde blant de aktuelle forbundene offentliggjorde FIBA Oceania denne uken at det ble Gavin Zimmerman (NZL), Sean Myers (AUS) og Damian Lyons (AUS) som reiser til hhv. EM for U20 i Spania, EM for U18 i Polen og B-EM for U20 menn i Bosnia & Herzegovina.

Generalsekretær i FIBA Oceania, Steve Smith, oppsummer mulighetene slik:

"One of the great difficulties for basketball in the Oceania zone is our relative isolation from the "hot beds" of basketball in Europe and North America and while modern communication can stream basketball games into our TV and onto our computer, nothing beats being there, and being part of it."

Dommerne som deltar i slike utvekslingssammenhenger får ikke bare en personlig opplevelse, men erfaringsmessig tar de med seg mye interessant og faglig viktig tilbake til sine meddommere i hjemlandet.

Mer om saken på FIBAs hjemmeside.