FIBA: Rødsand til EM for U16

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe har nominert den norske FIBA-dommeren Torkild Rødsand fra Bergen som nøytral dommer i sommerens Europamesterskap for U16-kvinner (Division A) som spilles på den italienske øya Sardinia i august. Med landslagene til store nasjoner som bl.a. Spania, Russland, Italia, Kroatia og Frankrike på plass blir det en utfordrende sommer for Rødsand får det meste av sommeren med dommertøyet i bagen. Et nordisk mesterskap og to EM-turneringer ser ut til å bli årets "ferie" for den unge dommeren som spås en bra fremtid på den internasjonale arena.

Torkild RødsandTil dette mesterskapet i Division A for kvinner U16 kommer landslagene til Beliga, Finland, Frankrike, Hellas, Italia, Kroatia, Nederland, Polen, Russland, Serbia, Slovakia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia og Ungarn.

De 16 nasjonene som deltar har alle fått nominert en medfølgende dommer hver, og i tillegg kommer det 8 nøytrale dommere til turneringen som spilles i hovedstaden Cagliari på øya Sardinia. For Torkild Rødsand betyr det i det minste at minst et mesterskap kan kombineres med bading, sol og varme i perioden 11.-21. august.

Det hører til sjeldenhetene at norske dommere får oppdrag som nøytrale dommere i A-turneringene, så dette kan ikke være annet enn et svært godt tegn.

Som dommerinstruktører i dette mesterskapet kommer Giorgi Piperkov (MKD) og Todd Warnick (ISR), sistnevnte tidligere mangeårig dommer i Euroleague og også en av våre gjesteskribenter her på basketballdommer.com. Mer om deltakende lag og spilleformat på FIBAs hjemmeside.

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til i august!