Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Svenske EM-dommere

FIBA Europe har nå sendt ut nominasjoner til Eurobasket 2011 for kvinner og menn, og det er svært gledelig å registrere at de har funnet plass til to av våre svenske dommerkollegaer i dette celebre selskapet. Sverige er ikke kvalifisert til å delta med noen av sine lag, men de to FIBA-dommerne Åsa Johansson og Apostolos Kalpakas får nå mulighet til å vise hva de er gode for som dommere på toppnivå. Og i tillegg til de to dommerne får også FIBA-kommissær Jan Holmin nok en gang anledning til å være kommissær i et internasjonalt mesterskap. Det ble kanskje ikke noen stor svensk suksess under ski-VM i Holmenkollen, men allerede nå må vi fastslå at vårt naboland står langt sterkere enn Norge foran de to seniormesterskapene kommende sommer og høst. Heia Sverige.

Åsa JohanssonDet internasjonale basketballforbundet FIBA Europe har nå sendt ut dommernominasjonene til høstens to store mesterskap, Eurobasket for kvinner i Polen som spilles i perioden 18. juni - 3. juli, og Eurobasket for menn i Lituaen som spilles 31. august til 18. september. Blant en rekke internasjonale dommere aktuelle for disse to store mesterskapene, finner vi to kollegaer fra Sverige.

FIBA-dommer Åsa Johansson er nominert som nøytral dommer i Eurobasket for kvinner, og blir med dette den første kvinnelige dommeren fra Sverige som dømmer i et Europamesterskap. Hun har forøvrig flere store mesterskap for ungdommer på sin CV, og har i mange år dømt europacupkamper og turneringer over hele verden.

Som mange vet ble hun nylig nominert til All-Star kampen i årets Euroleague for kvinner, også denne i Polen, og det ser ut som det blir en skikkelig knallsesong for dommeren fra basketbyen Södertälje utenfor Stockholm.

Apostolos KalpakasHøstens Eurobasket for menn går som kjent i Litauen, og dit reiser både FIBA-dommer Apostolos Kalpakas og kommissær Jan Holmin. Det er ikke første gang Holmin er med på et slikt mesterskap, både som dommer og kommissær har det blitt mange FIBA-turneringer gjennom årene.

Men for Kalpakas er det første gang han dømmer i et senior-EM, så det blir nok en spennende og utfordrende turnering for hans del. Han er imidlertid ikke ukjent med basket på dette nivået, for med skjorte nr. 87 er han sammen med sine kollegaer Oscar Lefwerth og Lahdo Sharro også å finne i dommergruppen som dømmer kamper i  Euroleague og Eurocup.

Vi må bare ta av oss hatten og si gratulerer til våre svenske kollegaer!

Og ikke minst, Lykke til.