Featured

FIBA: Larsen bestod

Etter at Per-Kristian Larsen kom hjem fra Tyrkia i begynnelsen av uken, har det nok blitt noen ulidelig lange dager med venting på beskjed fra det internasjonale basketballforbundet. Etter å ha forberedt seg i over et år på å delta på FIBA Europes todelte dommerkurs, var han forrige uke på den siste delen av kurset som gikk i Tyrkia. I løpet av den uken var det leksjoner, tester på språk, kondisjon og regelteori, og dømming av kamper med U16-landslag. Larsen var en av 35 dommere fra hele Europa, og det er nok flere enn han som har ventet i spenning på resultatene. I løpet av de to siste dagene har FIBA begynt å registrere de dommerne som har bestått på sin webside, og torsdag ettermiddag fikk Larsen lønn for strevet.

FIBA-dommer Per-Kristian LarsenAkkurat som ved forrige kurs viste deg seg at navnene på de dommerne som har bestått FIBAs kurs for internasjonale dommere dukker opp på websiden til FIBA World før offisiell beskjed har kommet til NBBF. Og torsdag ettermiddag ble det jubelstemning hjemme hos Per-Kristian Larsen fra Oslo da navnet hans dukket opp under aktive FIBA-dommere fra Norge, og med nytt lisensnummer 23837 som internasjonal dommer. Et bilde dukker nok også opp med det første.

Larsen har jobbet hardt for dette målet, og har i tillegg til de to obligatoriske kursene hos FIBA Europe deltatt på flere turneringer og dommerkurs på egen hånd. Flere Nordiske mesterskap, Scania Cup og en clinic i Tyskland i 2010 har sammen med et stort antall kamper i NBBFs nasjonale serier lagt grunnlaget for at han nå kan starte sin karriere som FIBA-dommer.

NBBFs dommerkomite er svært glad for at også Larsen har kommet gjennom nåløyet, og venter nå, i likhet med hovedpersonen selv, på å se hvilke utfordringer som dukker opp på den internasjonale arena. Med fire aktive FIBA-dommere er NBBF nå godt skodd for å håndtere landslagenes EM-turneringer og privatlandskamper.

FIBA-dommerne er også utdanningsmessig et bindeledd mellom FIBA Europe og dommermiljøene i de nasjonale forbundene, og NBBFs dommerkomite vil dra veksler på disse fire når det gjelder dommerutviklingen i Norge.

Alle som kjenner PK godt vet hvor mye han har jobbet for denne dagen, og hvor mye det betyr for ham å bestå som FIBA-dommer. På vegne av alle dommerkollegaer og NBBFs dommerkomite: Gratulerer med dagen, PK!

Les også: