Featured

FIBA: Fornøyd med ny kursmodell

FIBA: Dommerkurset i Tyrkia er godt i gang med daglige leksjoner og grundig evaluering av de 35 unge dommeraspirantene. Gjennom uken skal de dømme kamper i en internasjonal turnering for U16-landslag, og vår mann på kurset, Per-Kristian Larsen, har allerede vært i ilden med fløyten. De tre ansvarlige instruktørene på kurset er Miguel Betancor, Richard Stokes og Alan Richardson, alle blant de abslutt beste FIBA kan stille med. Og de synes det er positivt at de europeiske dommerne også får mulighet til å dømme asiatiske lag på dette kurset, annen spillestil og språkutfordringer må håndteres.

Som vi har omtalt tidligere holder FIBA Europe denne uken det andre og siste trinnet av sitt 2010/11 kurs for FIBA-dommere, og det er i den tyrkiske byen Gaziantep det foregår der det også arrangeres en større internasjonal turnering for U16-menn.

Fra venstre: Per-Kristian Larsen, Christof Madinger og Sebastian ClivazDet er 35 unge dommere med på kurset, og hittil har samtlige bestått det som er av obligatoriske tester som språk, regelteori og kondisjon. Men det er på denne delen av kurset at man virkelig skal teste hva de duger til som dommere.

Daglig er det 18 dommeroppdrag der de i "crew" på tre skal overbevise de tre instruktørene fra FIBA Europe's Referee and Competition Department. Det er nemlig Referee Co-ordinator Miguel Betancor selv som leder kurset sammen med Richard Stokes, og de har denne gang med seg velkjente Alan Richardson som blir benyttet som instruktør overalt i Europa.

Betancor er åpenbart fornøyd over den måten kursene nå holdes på: "This is a great tournament in which we can see the quality of the referees. In the end it's an examination of course, but we have a chance here to be close to the referees, to work with them and to finally see their quality and of course their future potential. The level of games helps us to see them tested to the full in all aspects of their officiating."

Per-Kristian Larsen har allerede vært i ilden i to kamper, og på dommerbloggen kan vi følge ham gjennom oppholdet og kampene i Türk Telekom International Tournament. Søndag dømte han et relativt uspennende oppgjør mellom Kina og Georgia, og tirsdag var det Puerto Rico mot Romania.

Komplett liste over aspiranter finnes på nettsiden til FIBA Europe.