FIBA: Rødsand på Eurosport 2

Tirsdag er ukens høydepunkt for de som følger basketball på Eurosport 2. Kanalen sender ukentlig flere kamper for forskjellige europacuper, både FIBA og Euroleague, og har nå kjøpt rettigetene til å vise blant annet sluttspillkamper i Euroleague for Women. Det var derfor svært gledelig at dagens utvalgte TV-kamp var nettopp Halcon Avenida mot Pécs som ble dømt av Torkild Rødsand og hans meddommere fra Wales og Sverige. Det ble en grei hjemmeseier, og så langt TV-bildene kunne vise var dømmingen meget bra. Det eneste negative må være de mange kommentarene til Roy Birch, mannen som etter 20 år i bransjen ennå ikke har lært seg grunnprinsippene i FIBAs spilleregler.

Torkild RødsandEurosport 2 viste tirsdag kveld den første kampen i 8-delsfinalene i Euroleague Women mellom Halcon Avenida og Pécs. Etter en forrykende start av gjestene kom etterhvert hjemmelaget igang og kunne innkassere seier med 76-60 i en kamp der Pécs pådro seg altfor mange fouls til å kunne henge med i svingene.

Dommerne i kampen, Haydn Jones (WAL), Åsa Johansson (SWE) og Torkild Rødsand (NOR), gjorde en meget ryddig og profesjonell kamp, og helhetsinntrykket var full kontroll og svært konsekvent bedømming av kontaktsituasjoner. Se også referat på FIBAs hjemmeside.

Det er ikke hverdagskost at norske FIBA-dommere dukker opp på TV-skjermen i internasjonale sluttspillkamper, sist gang var nok da Inge Braathen dømte i Euroleague og ULEB Cup, så det må sies å være veldig morsomt at Rødsand nå viser seg verdig en plass i dette selskapet.

Det er mange kamper igjen i sluttspillet, så nå blir det spennende om det blir flere oppdrag på den dyktige bergenseren. Men vi får håpe at dersom kampen kommer på TV så blir det med en annen kommentator enn engelskmannen Roy Birch.

Mannens manglende detaljkunnskap om reglene, kombinert med hans stadige flåsete kommentarer om hva dommerne driver med, kan drive flere enn artikkelforfatteren til vanvidd.

Les ellers mer om FIBAs europacuper på deres hjemmeside.