FIBA: VM-dommere i Tsjekkia

Torsdag begynte verdensmesterskapet for kvinner i Tsjekkia, og de 16 deltakerlandene er som vanlig fordelt på fire grupper. De innledende kampene spilles i de to byene Brno og Ostrava, sluttspillet går i Karlovy Vary. Til mesterskapet har det internasjonale basketballforbundet FIBA nominert 26 dommere fra hele verden, og på turneringens hjemmeside kan man lese alt om gruppene, kampoppsettet, lagene og ikke minst dommerne. Men svært få toppdommere ser ut til å være nominert.

På listen over dommere til dette verdensmesterskapet finner vi ikke så mange av toppdommerne, men mange av de som er nominert er meget dyktige dommere fra de deltakende landene.FIBA har jo som politikk å nominere en dommer fra hvert deltakende land i tillegg til noen nøytrale.

Vi kjenner igjen en ung tsjekker som bestod FIBA-graden samtidig som Siv Therese Underland i (Viklycky), en tidligere russisk toppspiller som konverterte til dømming (bildet) og en ung litauer (Thomas Jesevicius) som også var involvert administrativt da det for mange år siden ble spilt en nord-europeisk liga (NEBL) der også norske klubblag og dommere var med.

Kampene i VM for kvinner sendes også "live" på FIBAs nett-TV. Så vidt vi har registrert sendes ikke kampene på Viasat Sport, men det kan jo hende at de kommer inn i sluttspillet. Men 20 euro fo samtlige kamper via nettet er jo billig dersom man ønsker å se nærmere på lagene eller dommerne.

Til mesterskapet i Tsjekkia er følgende FIBA-dommere nominert:

FIBA-dommer Elena Chernova, RusslandGabriel Chiel BAUM SPALTER (Uruguay)
Snehal BENDKE (India)
Timothy Andrew Frederick BROWN (New Zealand)
Vicente BULTO (Spain)
Elena CHERNOVA (Russia)
Roberto CHIARI (Italy)
Karla DINIZ (Brazil)
Ivo DOLINEK (Czech Republic)
Charles FOSTER (South Africa)
Spyridon GONTAS (Greece)
Aleksander GORSHKOV (Russia)
Felicia Andrea GRINTER (USA)
Tomas JASEVICIUS (Lithuania)
Petra KREMER (Germany)
Bing LIANG (China)
Nicolas MAESTRE (France)
Gillian Lesli Ann MARTINDALE (Barbados)
Vaughan Charles MAYBERRY (Australia)
Robert PAULIK (Czech Republic)
Fernando Jorge SAMPIETRO (Argentina)
Shoko SUGURO (Japan)
Moussa Ismaila TOURE (Mali)
Dawna TOWNSEND (Canada)
Roberto VAZQUEZ (Puerto Rico)
Robert VYKLICKY (Czech Republic)
Grzegorz ZIEMBLICKI (Poland)