Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Ber NBA endre regel

Generalsekretæren i det internasjonale basketballforbundet FIBA kommenterte nylig at han nå ønsker en regelendring i NBA. Etter at FIBA har justert både oppmerking av 3-sekundersområde og en lengre 3-poengsavstand synes Patric Baumann at det er på tide at NBA endrer sin "goaltending" regel. Videre fortalt han også til noen utvalgte journalister at han også kommer til å introdusere en endring i banestørrelsen for ytterligere å samkjøre spillereglene, men en økning i antall time-out'er eller lengre perioder slik som i NBA blir det ikke snakk om. FIBA kommer også til å fremme forslag til IOC om å øke antall lag i OL fra dagens 12 til 16 som dermed vil bli et bedre format med 4 grupper a 4 lag.

Generalsekretær Patrick BaumannDet var i forkant av torsdagens kvartfinaler at generalsekretær i FIBA, sveitsiske Patrick Baumann, kom med sine kommentarer til et knippe utvalgte amerikanske og engelske journalister. Først og fremst ønsker han at NBA skal endre på sin definisjon av ulovlig ballberøring ved skuddforsøk, den såkalte "goaltending rule", slik at det blir lovlig å slå bort ballen etter at den har berørt ringen. I NBA er det ikke tillatt å berøre en ball som er i sylinderen over ringen.

FIBA innfører jo 1. oktober flere regelendringer som i praksis tilnærmer seg NBAs opplegg med bl.a. trapesformet 3-sekundersområde og en 3-poengslinje nå 6,75m fra kurvens midtpunkt, begge deler etter modell fra den amerikanske proffligaen. Baumann fortalte videre at det også er ønskelig å utvide banens bredde med 50cm på hver side slik at det blir bedre plass til å skyte 3-poengere fra hjørnene. Dette samsvarer også med med målene i NBA.

Men på et punkt vil ikke FIBA følge NBAs regler, og det er på kampens lengde. Hverken periodelengde på 12 minutter eller flere time-out'er er aktuelle i internasjonale basketball på dette tidspunkt.

Derimot vil de heller fortsette å jobbe for å øke antall deltakende lag i OL fra 12 til 16 i det kommende mesterskapet i Rio de Janeiro i 2016 for å få en bedre spillemodell med fire grupper. Dette har man forsøkt å få IOC med på i åtte år, foreløpig uten å lyktes. Motargumentene har vært at maks antall deltakere i et OL skal være 10.500.

Da er det vel bare å vente på neste regelendring?

Kilde: ESPN