FIBA: Ny teknisk komite

Sentralstyret i det internasjonale basketballforbundet FIBA, World Central Board, godkjente på sitt møte i forrige uke nye medlemmer i sine komiteer for perioden 2010-2014. Den meste interessante komiteen sett fra vårt ståsted er Technical Commission, komiteen som er ansvarlig for bl.a. utviklingen av spillereglene. Og sammensetningen de neste fire årene tyder på at stor fagkunnskap og regelkompetanse er samlet i dette viktige arbeidet. Flere meritterte lagledere og dommere er valgt inn i komiteen og vil garantert føre arbeidet videre i tråd med spillets ånd og utvikling. Og president i komiteen er ingen hvem som helst.

FIBAs sentralstyre avholdt sitt møte 7. september under VM i Tyrkia, og på agendaen stod blant annet nye komiteer i perioden 2010 - 2014 for sine viktige arbeidsområder. En av de mest sentrale komiteene er FIBA Technical Commission, ansvarlig for spillereglenes utvikling og organisering av arbeidet med dommerutvikling i det internasjonale basketballforbundet.

Fred HorganPå listen over medlemmer finnes en rekke kjente og profilerte personer fra toppnivået av basketball, bl.a. den serbiske coachen Dusan Ivkovic, de tidligere toppdommerne Michael Davydov og Costas Rigas (nå dommersjef i Euroleague) og ikke minst den litauiske toppdommeren Romualdas Brazauskas.

Komiteen ledes av Fred Horgan, en tidligere FIBA-dommer fra Canada som også har vært dommerinstruktør og medlem av FIBA Americas Technical Commission.

Horgan utarbeidet også for noen år siden en "casebook" med situasjoner og tolkninger av de internasjonale spillereglene, og har fått æresbevisningen "Radomir Shaper Award" for sitt dedikerte arbeid innenfor dette området.

Technical Commission 2010-2014:

President: Horgan, Frederick - Canada
Vice-President: Menjour, Abdelraouf - Tunisie

Brazauskas, Romualdas - Lithuania
Dato Yeoh Choo Hock - Malaysia
Davydov, Michael - Russia
De Vincenzi, Jean-Pierre - France
Hakala, Lea - Finland
Ivkovic, Dusan - Serbia
Jackson, Stuart - USA
Ling, Seah - Singapore
Mas Rafols, Victor - Spain
Mildenhall, William - Australia
Rigas, Costas - Greece

 

Kilde: FIBA.com