FIBA: To dommere til Hall of Fame

I en høytidelig seremoni planlagt under det kommende Verdensmesterskapet i Tyrkia, vil 17 fremtredende basketpersoner fra 12 forskjellige land få sin fortjente hyllest ved å bli tatt inn i FIBA Hall of Fame. De syv spillerne og tre coachene har tilsammen 14 OL-medaljer og 15 VM-medaljer, og samtlige har i en mannsalder vært viktige for sporten innen sitt område. På listen står det også to dommere og fem andre bidragsytere denne gangen, og fra den 12. september blir de altså å finne blant de fremste navnene som basketballsporten kan vise til. Vi presenterer de to dommerne i dagens artikkel.

I en pressemelding fra FIBA ble det fredag i forrige uke presentert de 17 personene som utgjør "2010 FIBA Hall of Fame Class".

Det er første og fremst en rekke kjente spillere det fokuseres på, disse er Oscar Schmidt fra Brasil, Arvydas Sabonis fra Litauen, Dino Meneghin fra Italia, Vlade Divac og Dragan Kicanovic fra Serbia, samt kanskje to av de beste kvinnelige spillerne gjennom tidene; Cheryl Miller fra USA og Natalia Zassoulskaya.

Listen inneholder også tre coacher og fem bidragsytere, for fullstendig liste se pressemeldingen på FIBAs webside.

Svært hyggelig er det også at det nå velges inn ytterligere to basketballdommere til Hall of Fame, det er amerikanske Jim Bain og greske Konstantinos Dimou som nå får velfortjent heder for sin dommergjerning gjennom mange år. Fra tidligere er det 11 "technical officials" på lista.

Jim BainPå hjemmesiden til Hall of Fame kan man lese mer om den imponerende karriere til Jim Bain fra Missouri i USA som startet som dommere i 1958 og fikk med seg 5 NCAA Final Four, et OL og et VM pluss en rekke kamper og turneringer rundt om i verden. I 1998 ble han også valgt inn i Illinois Basketball Association Hall of Fame.

Konstantin DimouGreske Konstantin Dimou var dommer i to OL for menn og et for kvinner, dømte i 6 EM-sluttspill og menn og 4 for kvinner, Europacupfinaler, VM for juniorer og mye mer. Etter sin aktive periode som dommer var han med i FIBAs Technical Commissioin for kvinner i 12 år, var kommissær i 18 år og fikk i 1982 ble han Honorær FIBA-dommer og fikk Gullfløyte for sin lange tjeneste som dommer. Les mer her.

Vi gratulerer samtlige i "Class of 2010" med fortjent hyllest.