Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Nominasjon til EM-kvalifisering

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe har startet med nominasjoner av dommere til høstens EM-kvalifiseringskamper for seniorlag, og det er svært gledelig å registrere at de norske FIBA-dommerne også får oppdrag på dette nivået. Ikke minst blir det spennende for vårt siste skudd på den internasjonale dommerstammen, Torkild Rødsand fra Bergen, som debuterer på internasjonalt landslagsnivå i midten av august med en damekamp i Holland, og kampen er i Division A. Sammen med seg på banen får han en franskmann og en kjenning fra vårt blide naboland Danmark.

FIBA EuropeTorkild Rødsand har nominert dommere til de kommende landskampene i kvalifiseringen til neste Eurobasket for kvinner, og har nominert følgende personer til kvalifiseringskampen i Division A mellom Holland og gjestende Litauen i gruppe A:

- Referee: Nicolas Maestre (FRA) *)
- Umpire: Torkild Rødsand (NOR)
- Umpire: Bo Bundgaard (DAN)

Kommissær i kampen er Marcel Cimpan fra Tonbridge i England, og kampen spilles 17. august i Almere, Holland. Mer om FIBAs kvalifiseringskamper for senior kvinner på deres hjemmeside.

Vi ønsker Torkild og hans meddommere lykke til med kampen!

*) Oppdatering: Etter at denne artikkelen ble skrevet er det klart at førstedommer i kampen blir franske David Chambon, siste sett relativt rotete og usikker i Euroleaguefinalen i Paris i mai.