Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Nominasjon til Rødsand

Ikke mange dagene etter at Torkild Rødsand ble autorisert som FIBA-dommer, dukker den første dommeroppgaven allerede opp. Det er som kjent en rekke EM-turneringer for juniorer og ungdom i sommer, og det er alltid en kabal for FIBA å få på plass et dommeroppsett. Enkelte land har også så få internasjonale dommere at når den nominerte medfølgende dommeren ikke kan, blir det nødvendig å nominere en dommer fra et annet land. Og for en ukes tid i august blir Rødsand "irsk dommer" i EM for U16 i Estlands hovedstad Tallinn, han har da også med seg kollega Jan Henrik Lunde som allerede er nominert som norsk medfølgende dommer.

Mange land, inkludert Irland, sliter altså med å stille dommere til sommerens mange EM-turneringer, men når FIBA nå har utdannet over tretti nye unge dommere klare for oppdrag, har de fleste av disse nå blitt nominert til en turnering i sommer.

Norge deltar som kjent i dette B-EM for U16, og vår internasjonale dommer Jan Henrik Lunde representerer Norge i turneringen. Nå er det altså klart at også den nybakte FIBA-dommeren Torkild Rødsand fra Bergen skal til samme turnering, men i praksis som "medfølgende irsk dommer".

Se tidligere omtale av turneringen og hvilke dommere som i utgangspunktet skal til Tallinn. Turneringen i Estland avvikles fra 5. - 15. august.

I slike sommerturneringer arrangerer også FIBA det slik at dommerobservatører er tilstede og evaluerer dommerne fortløpende gjennom turneringen, et av mange positive grep FIBA Europe har tatt etter at Miguel Betancor tok over roret etter Lubomir Kotleba.

På vegne av NBBF og alle dommerne gratulerer vi med den første internasjonale nominasjonen, og ønsker både Rødsand og Lunde lykke til i Estland.

 

Turneringen i Estland avvikles fra 5. - 15. august.