FIBA: Bejat dømmer EM-kvalifisering på Island
NIkola Bejat skal dømme EM-kvalifisering for kvinner på Island
Featured

FIBA: Bejat dømmer EM-kvalifisering på Island

Det internasjonale basketballforbundet FIBA har nominert Nikola Bejat som crew chief i EM-kvalifiseringskampen for kvinner mellom Island og Tyrkia. Kommende søndag er han på plass i den islandske byen Hafnarfjordur.

Denne vinteren spilles det kvalifisering til Eurobasket Women 2025, et mesterskap som for første gang vil bli arrangert i fire ulike land. Tsjekkia, Tyskland, Hellas og Italia arrangerer hvert sitt innledende gruppespill, sluttspillet holdes i Athen i Hellas. De fire vertsnasjonene er direkte kvalifisert, men spiller likevel i en egen gruppe der resultatet vil få innvirkning på deres internasjonale FIBA ranking.

Det er 36 lag med i kvalifiseringen som spiller om ytterligere 12 plasser i Eurobasket Women høsten 2025, totalt er det 16 lag med i mesterskapet.  De 8 vinnere og de fire beste andreplassene fra gruppespillet går videre sammen med de fire arrangørlandene.

Søndag 12. november spiller Island mot Tyrkia hjemme i Hafnrafjordur kl 18:30 lokal tid i Ithrottamidstod Asvellir.

Dommere i denne kampen er crew chief Nikola Bejat (NOR), Patrick Müller (GER) og Rickard Eriksson (SWE). Kommissær er Lucas Vergoossen (NED).

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til!