FIBA: Györgyi dømmer EM-kvalifisering i Tyskland
Viola Györgyi skal dømme EM-kvalifisering for kvinner i Tyskland
Featured

FIBA: Györgyi dømmer EM-kvalifisering i Tyskland

Det internasjonale basketballforbundet FIBA har nominert Viola Györgyi som crew chief i EM-kvalifiseringskampen for kvinner mellom Tyskland og Italia. Kommende søndag  er hun på plass i den tyske byen Hamburg.

Denne vinteren spilles det kvalifisering til Eurobasket Women 2025, et mesterskap som for første gang vil bli arrangert i fire ulike land. Tsjekkia, Tyskland, Hellas og Italia arrangerer hvert sitt innledende gruppespill, sluttspillet holdes i Athen i Hellas. De fire vertsnasjonene er direkte kvalifisert, men spiller likevel i en egen gruppe der resultatet vil få innvirkning på deres internasjonale FIBA ranking.

Det er 36 lag med i kvalifiseringen som spiller om ytterligere 12 plasser i Eurobasket Women høsten 2025, totalt er det 16 lag med i mesterskapet.  De 8 vinnere og de fire beste andreplassene fra gruppespillet går videre sammen med de fire arrangørlandene.

Søndag 12. november spiller Tyskland mot Italia hjemme i Hamburg kl 17:30 lokal tid i edel-optics.de Arena.

Dommere i denne kampen er crew chief Viola Györgyi (NOR), Alexandra-IIona Stan (ROU) og Paulina Gajdosz (POL). Kommissær er Natasa Kovacevic (SRB).

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til!