FIBA: Györgyi dømmer EM-kvalifisering i Kroatia
Viola Györgyi skal dømme EM-kvalifisering for kvinner i Split.
Featured

FIBA: Györgyi dømmer EM-kvalifisering i Kroatia

Det internasjonale basketballforbundet FIBA har nominert Viola Györgyi som crew chief i EM-kvalifiseringskampen for kvinner mellom Kroatia og Spania. Kommende uke reiser hun til den kroatiske byen Split.

Denne vinteren spilles det kvalifisering til Eurobasket Women 2025, et mesterskap som for første gang vil bli arrangert i fire ulike land. Tsjekkia, Tyskland, Hellas og Italia arrangerer hvert sitt innledende gruppespill, sluttspillet holdes i Athen i Hellas. De fire vertsnasjonene er direkte kvalifisert, men spiller likevel i en egen gruppe der resultatet vil få innvirkning på deres internasjonale FIBA ranking.

Det er 36 lag med i kvalifiseringen som spiller om ytterligere 12 plasser i Eurobasket Women høsten 2025, totalt er det 16 lag med i mesterskapet.  De 8 vinnere og de fire beste andreplassene fra gruppespillet går videre sammen med de fire arrangørlandene.

Torsdag 9. november spiller Croatia mot Spania hjemme i byen Split kl 18:00 lokal tid i Gripe Sports Hall.

Dommere i denne kampen er crew chief Viola Györgyi (NOR), Paulina Gjdosz (POL) og Andrea Bongiorni (ITA). Kommissær er Andreas Papadopoulos (GRE).

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til!