FIBA: Györgyi til kvalifiseringsturnering i Europe Cup
Viola Györgyi til FIBA Europe Cup Qualifying Tournaments - reiser til Joensuu i Finland i begynnelsen av oktober.

FIBA: Györgyi til kvalifiseringsturnering i Europe Cup

Det internasjonale basketballforbundet FIBA har nominert vår internasjonale dommer Viola Györgyi til en av de 7 kvalifiseringsturneringene i FIBA Europe Cup for Men. I begynnelsen av oktober reiser hun til Joensuu i Finland.

FIBA Europe Cup starter opp med 7 kvalifiseringsturneringer med tilsammen 22 deltakende lag som skal kjempe om 7 plasser i Regular Season. Der venter ytterligere 33 lag, altså tilsammen 40 lag fordelt på 10 grupper. Kvalifiseringsturneringene spilles i perioden 2.-5. oktober og i den finske byen Joensuu deltar hjemmelaget Kataja Basket (FIN), Borås Basket (SWE) og BC Chernomorec (BUL).

Følgende fem dommere er nominert til turneringen i Finland: Gatis Salins (LAT), Martins Kozlovskis (LAT), Muhkel Männiste (EST), Gintaras Maciulis (LTU) og Viola Györgyi (NOR). Kommissær er Thomas Frydendal (DEN).

Vi gratulerer med spennende internasjonale oppdrag i sesongstarten og ønsker lykke til!

Mer informasjon, tabeller og statistikk på FIBA.basketball.

 

FIBA Europe Cup er det øverste nivået for europeiske herrelag som arrangeres av det internasjonale basketballforbundet FIBA. Innledningsvis spilles det en kvalifiseringsrunde med 22 lag i syv grupper der det beste laget i hver gruppe går videre, deretter kommer "Regular Season" som består av av 10 grupper med 4 lag i hver gruppe A-J som spiller hjemme/borte. De ti gruppevinnerne og de seks beste 2erlagene i hver gruppe avanserer til "Second Round" der de seksten lagene er fordelt på 4 grupper. De to beste lagene i hver gruppe kvalifiserer seg til kvartfinalene. Kvartfinaler, semifinaler og finaler spilles borte-hjemme.

Mer informasjon på FIBA.basketball.