FIBA: Györgyi aktuell for VM på Filipinene

FIBA har valgt ut en gruppe på 58 dommere som er aktuelle for det kommende verdensmesterskapet for senior menn i Filippinene til høsten. Blant dommerne finner vi vår toppdommer Viola Györgyi. Gruppen skal gradvis kuttes til 44 dommere som reiser til Japan, Indonesia og Filippinene i august.

Viola Györgyi aktuell for VM på FilippineneI perioden 25. august - 10. september arrangeres VM for menn på tre ulike steder i øst. Tre innledende grupper arrangeres på Okinawa (Japan), i Jakarta (Indonesia) og i Manila (Filipinene), sluttspillet går i Philippine Arena i Manila fra 5. - 10. september.

Deltakende nasjoner er Angola, Australia, Brasil, Canada, Cape Verde, Elfenbenskysten, Dominikanske Republikk, Egypt, Finland, Frankrike, Georgia, Tyskland, Hellas, Iran, Italia, Japan, Jordan, Latvia, Libanon, Litauen, Mexico, Montenegro, New Zealand, Kina, FIlippinene, Puerto Rico, Serbia, Slovenia, Syd-Sudan, Spania, USA og Venezuela.

Blant de 58 dommerne som er valgt som aktuelle finner vi bl.a. Viola Györgyi fra Norge. De utvalgte dommerne må også regne med å dømme i VM for U19 eller andre ungdomsturneringer denne sommeren som en del av forberedelsene og endelig uttak.

Alle dommerne må gjennom intensive forberedelser og treningsopplegg før de eventuelt kommer med som en av de 44 dommerne som skal dømme i mesterskapet.

Vi gratulerer med denne unike muligheten og ønsker lykke til med opptreningen. Og blir det VM blir det en oppfølger til denne artikkelen.