FIBA: Bejat til EM-kval i Latvia

FIBA har nominert vår internasjonale dommer Nikola Bejat til en ny kamp i kvalifiseringen til Eurobasket Women 2023. Oppdraget gjelder Ukraina mot Litauen i gruppe B og kampen går i Latvia.

Bejat dømmer EM-kval i PortugalFIBA Eurobasket Women 2023 har startet sine kvalifiseringskamper, det er 38 lag fordelt på 10 grupper. Israel og Slovenia er som arrangørland direkte kvalifisert til sluttspillet. Både Russland og Hviterussland er utestengt fra deltakelse.

Søndag 12. februar skal Ukraina møte Litauen i gruppe B. Gruppen består forøvrig av Frankrike og Finland.

På grunn av krigen i Ukraina spilles denne kampen i Latvia, nærmere bestemt Riga Olympic Centre, og sendes også direkte på FIBAs YouTube-kanal.

Følgende er nominert som dommere i dette oppgjøret:  Carsten Straube GER), Ventsislav Velikov, BUL) og Nikola Bejat (NOR). Teknisk delegat fra FIBA er Maruta Eglite (LTV).

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til!

 

 

FIBA Eurobasket Women er europeisk mesterskap for kvinnelandslag og arrangeres hvert annet år av det internasjonale basketballforbundet FIBA. Innledningsvis spilles det en kvalifiseringsrunde med 38 lag i 10 grupper (tre grupper har 3 lag), deretter går de 10 gruppevinnerne og de fire beste lagene på andreplass videre til sluttspillet der også de to vertsnasjonene deltar, tilsammen 16 lag.

Mer informasjon på FIBA.com.