Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /customers/8/3/c/basketballdommer.com/httpd.www/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

FIBA: Trekning til Senior-EM

Lørdag ble også av gruppene i den kommende EM-kvalifiseringen for seniorlag trukket av FIBA Europe. I tillegg til at Norge deltar med to av sine juniorlag, U20 og U16 for menn, skal også vårt damelag delta i Division B. Denne trekningen ble også holdt i Freising, like ved München, og det ble en knalltøff gruppe for det norske laget som ledes av Baard Stoller. Kampene starter i begynnelsen av august, og Norge spiller bortekamp mot Portugal i åpningskampen. Dommernominasjonene til disse kampene gjøres av FIBA Europe, og det vil være nøytrale dommere i alle kamper.

Det internasjonale basketballforbundet FIBA Europe trakk på lørdag gruppene til den kommende EM-kvalifiseringen for seniorlag, Norges kvinner havnet som kjent i gruppe med sterke land som Sverige og Slovenia. Norge deltar ikke med landslag for menn i denne kvalifiseringen.

Følgende grupper ble trukket ut for det norske landslaget:

Kvinner gruppe D - EM division B

  • Sverige
  • Portugal
  • Norge
  • Slovenia

Ingen av våre dommere vil være aktuelle for nominasjoner i disse kampene, men det kan jo komme oppdrag i andre grupper av EM-kvalifiseringen. Dommerne i Norges kamper vil være nøytrale, og kommer ikke fra noen av de deltakende landene.

Norge starter hjemme i begynnelsen av august mot Portugal, og deretter går det slag i slag. Se NBBFs hjemmeside for nærmere opplysninger.

Mer om trekningen og gruppenes inndeling er å lese på FIBA Europes hjemmesider.