FIBA: Løvold blir National Instructor

Tor Christian Bakken gir seg som FIBA National Referee Instructor etter 15 år. Forrige uke ble det klart at FIBA ønsker Kjell Løvold fra Tromsø velkommen i rollen som ansvarlig for oppfølging av norske FIBA-dommere. Fra høsten av blir det han som blir bindeleddet mellom FIBA og de dommerne som til enhver tid har lisens eller ønsker lisens som internasjonale dommere.

Bakken ønsker å fokusere på sine styreverv i NBBF og FIBA Europe og har meldt fra at han ønsker å gi seg som National Instructor etter denne sesongen. Oppgaven som instruktør under sommerens nordiske mesterskap for U16 og U18 blir den siste utenfor Norge, men han skal fortsette som en del av NBBFs observatørgruppe i BLNO.

Kjell Løvold fra Tromsø ble godkjent FIBA Referee Instructor etter et omfattende kursprogram i 2018 og fikk i forrige uke klarsignal fra FIBA om at han tar over rollen som FIBA National Referee Instructor, i praksis den personen som innrapporterer alle testresultater og godkjenner nye dommere som vil søke lisens hvert annet år. 

FIBA har allerede kalt inn alle National Instructors til deres årlige seminar og i perioden 20.-23. juni skal Løvold delta på FIBA National Referee Instructor Clinic i den kroatiske hovedstaden Zagreb. 

Når den nye lisensperioden 2019-21 starter i september blir det altså med Løvold som bindeleddet mellom de norske FIBA-dommerne og det internasjonale forbundet.

NBBFs dommerkomite retter samtidig en stor takk til Tor Chr. Bakken som har hatt denne oppgaven i hele 15 år.

 

Kjell Løvold fra Tromsø har lang fartstid som toppdommer i Norge og ble i 2018 godkjent FIBA Referee Instructor. Han har som medlem i dommerkomiteen også hovedansvaret for NBBFs dommerutviklingsarbeid på nasjonalt nivå og har vært fast instruktør på forbundsdommerkurs og NM for ungdom i en årrekke. Fra 2019 har han også ansvar for oppfølging av NBBFs internasjonale dommere.