Blogg: Camp i Bulgaria

I forrige uke avholdt Alan Richardson sin årlige summer camp for dommere, også i år i Bulgaria. Fra Norge deltok to dommere denne gang, Filip Szczesny og Sturla Sand var sammen med 46 andre dommere fra Europa noen hektiske dager i byen Varna. Deltakerne fikk forelesninger på høyt faglig nivå og ved å dømme i det bulgarske U16-mesterskapet samtidig som de ble evaluert så ble det også noen sportslige utfordringer. Det var da også veldig morsomt at våre to kollegaer ble invitert til å dømme i semifinalene ettersom de uansett skulle være noen dager ekstra, og de fikk også mange lovende ord for sin innstas i mesterskapet. Mer om dette på fra dagens gjesteblogger Sturla Sand.

Fortsatt på ferie i Bulgaria, men de to musketerene har likevel tatt seg tid til å forfatte en oppsummering til NBBFs dommerkomite og en blogg fra dagene på Alan Richardsons dommercamp. Også i år var det mange gode forelesere tilstede, og det faglig opplegget er som før på et høyt nivå.

Richardson samarbeidet med det bulgarske basketballforbundet, og det var kampene i U16-mesterskapet som var den praktiske treningen for de 48 deltakerne fra mange land. Og når det er dommere fra Norge, Japan og Saudi-Arabia, og noen små kulturforskjeller både her og der, da oppstår det også minneverdige hendelser.

Etter endt camp ble våre to "campere" invitert av den bulgarske DK-lederen til også å dømme i semifinalen i U16-mesterskapet, og ettersom de skulle være noen dager på ferie var det ikke nei i deres munn. En liten fjær i hatten var det uansett å bli invitert på denne måten.

Dagens innlegg på bloggen er signert Sturla B Sand fra Oslo.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.