Blogg: VM i Tyskland

De fleste basketfolk har for lengst latt grilling, bading og andre ferieaktiviteter ta over timeplanen, men for enkelte aktive ildsjeler er sesongen ennå ikke over. Vår FIBA-aspirant Per-Kristian Larsen fra Oslo har i helgen vært i Hamburg på dommerclinic, og har i tillegg til interessante forelesninger vært tilskuer på flere av de spennende sluttspillkampene i VM for U-17 menn. Med Europas beste instruktører på plass, og meget dyktige og atletiske spillere, var det duket for en skikkelig baskethelg. Mesterskapet, forøvrig det første offisielle VM for denne aldersgruppen, har allerede fått mer oppmerksomhet enn alle andre mesterskap for ungdom, og FIBA World melder om rekordbesøk på turneringens hjemmeside.

Dommerclinic'en i Hamburg ble arrangert av det tyske basketballforbundet i samarbeid med FIBA, og på listen over forelesere stod Alan Richardson, Miguel Betancor, Lubomir Kotleba og Richard Stokes, alle blant de mest anerkjente dommerinstruktørene i Europa.

I et sommerhett Hamburg fikk Larsen oppleve å treffe gode dommerkollegaer fra kurset i Bologna, litt reprise på enkelte forelesninger, høye og atletiske 17-åringer og mye bra basketball. Og ikke minst fikk han vist sine mentorer i FIBA at han er på plass også i denne sammenhengen.

Turneringens høydepunkt var nok søndagens finale mellom ubeseirede USA som kom til finalen med seier over nabo Canada, og Polen som på sin side knuste Litauen i sin semifinale. Mer om finalen, hvem som vant og statistikk fra kampen finnes på turnerings webside.

FIBAs president, Bob Elphinston, kommenterer turneringens popularitet slik: "We knew this event would be popular and we also knew our couverage of the event was solid, but we could not have expected so many people to actively follow us online. I am happy because I believe that this reflects the growth of basketball and the level of interest in it, especially among the young."

Dagens innlegg på bloggen er signert Per-Kristian Larsen fra Oslo.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.