Blogg: Lang reise, bra kamp

Vår aktive FIBA-dommer Jan Henrik Lunde fra Oslo hadde nylig et sluttspilloppdrag i EuroCup for Women i Belgia, og debuterer nå også med innlegg på bloggen. Han oppsummer litt om den litt trøblete reisen der en teknisk feil på flyet han fløy for Norwegian holdt på å ødelegge hele dommeroppdraget, og litt fra kampen som han dømte sammen med den franske toppdommeren Chantal Julien. Arrangementet i Namur og det profesjonelle opplegget fra arrangøren har også fått sin behørige plass.

Jan Henrik Lunde ble FIBA-dommer etter et kurs i Kroatia i 2007, og fikk nylig sin første sluttspill kamp i en Europacup. På dommerbloggen tar han for seg litt om hvordan reisen holdt på å bli spolert, det profesjonelle opplegget sett fra en dommers ståsted og ikke minst litt om samarbeidet med meddommer og kommissær i kampen mellom Dexia Namur og Saarlouis Royals.

Lunde er pilot i Norwegian og på jobb i Paris med teknisk feil på eget fly, ble reisen til Belgia (i praksis like ved der han befant seg) nesten spolert når han måtte fly tilbake til Oslo for å hente dommertøyet sitt en dag senere enn beregnet. Men som dommer må man alltid være foreberedt på det uventede, og med god hjelp kom han seg tidsnok avgårde igjen ned til Belga og sluttspilloppdraget i kvinnenes EuroCup.

Detaljer fra kampen, som det gjestende laget vant 71-95, finnes hos FIBA Europe.

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggenes overskrifter på høyre siden av forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnenere på oppdateringer.