Featured

Blogg: Tre dommere i Scania Cup

Tradisjonen tro er igjen noen norske dommere med i den årlige Scania Cup, en prestisjefyllt turnering for aldersbestemte klubblag som regnes som et uoffisielt Nordisk mesterskap. Antallet dommere har variert fra år til år, og det har nesten uten unntak være dommere fra Norge med siden 1990. I år er det tre dommere som har lagt påskeferien til Södertälje utenfor Stockholm.

Zaki Kahn, Yury Ignatiev fra Hviterussland og Amir Suljevic i aksjon i Scania CupTurneringen Scania Cup er en institusjon i vårt område av basket-verdenen, i en årrekke har Södertälje BBK arrangert det som av mange regnes som uoffisielt Nordisk mesterskap og et stort antall frivillige gjør, sammen med mange dyktige dommere, dette til en virkelig bra cup for de aldersbestemte klubblagene.

De senere årene har også det internasjonale basketballforbundet FIBA fått øynene opp for turneringen, og det har blitt standard med forelesninger på mekanikk og oppfølging av dommerne med hjelp av et antall instruktører både fra FIBA og Euroleague.

I år har tre av våre unge dommere lagt påskeferien til Södertälje og i løpet av påskedagene ble det dømte mange kamper i årets Scania Cup; Amir Suljevic (Bergen), Zaki Khan (Oslo) og Semjon Buldakov (Trondheim) har sammen med dommere fra Norden sørget for ryddig kampledelse i de 453 kampene i årets utgave.

Dommerne fikk også anledning til å høre på instruktører som Luigi Lamonica og Richard Stokes fra Euroleague.

Vi har fått et innlegg på vår dommerblogg med noen bilder, så det er bare å titte innom der eller følge med via vår Facebookside.

 

Bloggen har direkte lenke i toppmenyen, og i tillegg finnes de fem nyeste innleggene på forsiden vår. Det er også RSS feeds fra bloggen dersom man vil abonnere på oppdateringer.