NBA: McMillan bøtelagt for kritikk

Lørdag spilte Portland Trail Blazers borte mot Dallas Mavericks, og for en gangs skyld var det ikke hjemmelagets frittalende eier Mark Cuban som stod for de største overskriftene. Portlands coach Nate McMillan derimot var svært kritisk til dømmingen, og ikke minst fordelingen av fouls i den siste perioden. Hjemmelaget fikk skyte 19 straffekast mot gjestenes 2 straffekast, og uttalelsene til media etter kampen har ikke uventet resultert i en bot fra NBA.

Arkivbilde: Coach Nate McMillan klager til nå pensjonerte NBA-dommeren Jess KerseyLørdag møttes Dallas Mavericks og Portland Trail Blazers foran 20.541 publikummere i American Airlines Center i Dallas, en kamp som i stor grad ble avgjort på straffekastlinjen i den siste perioden.

Hjemmelagets stjernespiller Dirk Nowitzki skjøt ikke et eneste straffekast i de tre første periodene, men satte 13 av 13 i fjerde periode. Når man i tillegg så at Mavericks fikk 19 straffekast bare i den siste perioden mot Blazers 13 i hele kampen skjønner man kanskje at coach Nate McMillan var opprørt.

"The free throws, I just don't get that," sa McMillan. "It's hard for our guys to know how to play out there when it's called a little different; 19 to two in the fourth quarter. And I felt like we were attacking, and guys really didn't know how to play with the fouls that were being called. A lot of touch fouls. I thought that took the momentum away and pretty much gave them control in the game."

McMillan fortsatte klagingen på den etterfølgende pressekonferansen, og summen av alt dette førte til at NBA mandag offentliggjorde en bot på $35.000,- til McMillan.

Kampen endte med hjemmeseier 89-81, og tirsdag møtes lagene i kamp 2. Dommere i kampen lørdag var Mike Callahan, David Jones og Ken Mauer. Video og kampfakta på NBAs resultatsider.

Kilde: NBA.com og ESPN.com