NBBF: Dommersamling i Sandvika

Den første helgen i september samles alle dommere som skal dømme i BLNO Menn og Kvinner til NBBFs årlige seminar, og den obligatoriske samlingen er i år lagt til Sandvika. Det er den svenske dommerinstruktøren Lars Klaar, tidligere internasjonal dommer og  dommercoach både for FIBA og Euroleague, som skal være hovedforeleser på samlingen. Samlingens hovedfokus vil i år være de siste regelendringene, gruppearbeid med videoanalyse og noen nye momenter innenfor 3PO.

FIBA har kommet med flere viktige regelendringer denne sommeren, og en gjennomgang av disse blir et av hovedtemaene under NBBFs årlige dommersamling som arrangeres i Sandvika helgen 1.-2. september.

Dommergruppen består av 35 forbundsdommere, av disse er 11 nye etter fjorårets forbundsdommerkurs. Dommerne skal gjennom obligatorisk kondisjonstest og regeltest, i praksis de samme testene som benyttes av det internasjonale basketballforbundet FIBA.

NBBFs sportssjef Brent Hackman skal holde en forelesning om taktiske elementer i ulike kampfaser. Hackman har lang erfaring som coach for klubb og landslag i Norge og har også deltatt på coachutdanning hos FIBA. 

Lars KlaarPå timeplanen ellers står det gruppearbeid og diskusjoner rundt videosituasjoner der den internasjonale dommerinstruktøren Lars Klaar står for opplegget.

Det blir også en gjennomgang av til dels nye elementer innen 3PO (dømming med tre dommere) forberedt av FIBA Instructor Kjell Løvold og FIBA-dommer Per-Kristian Larsen og litt generell administrativ informasjon bl.a. om NBBFs overgang til elektronisk registrering av reiseregninger.

Tilstede på samlingen er også FIBA National Instructor Tor Chr. Bakken som er ansvarlig for all oppfølging av de internasjonale dommerne overfor FIBA. Resultatene av deres tester rapporteres inn til FIBA og er avgjørende for å beholde lisens som FIBA-dommer.

Faglig ansvarlig for arrangementet er dommerkomiteens leder Jan Korshavn.

 

Svenske Lars Klaar, med lang fartstid som internasjonal dommer for FIBA og Euroleague, og nasjonal dommer i både Sverige og Norge, er en anerkjent internasjonal "dommercoach" og observatør. Han har ved en rekke tidligere anledninger deltatt i NBBFs dommerutviklingsarbeid og har også vært tilstede på en rekke dommersamlinger og UNM-turneringer i Norge.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Idé til Unibet og andre spill-leverandører: Ny kategori i BLNO, hvilken Miners-spiller/-trener må først forlate kampen med to usportslige eller tekniske fouls? Lave odds på Stoller, men mange å ta av. "
Pål Berg

Følg oss på Facebook

Copyright © 2011. All Rights Reserved.         About    Feedback          Icons by IconShock 

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

 

Kopirett © 2019 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster