NBBF: Óskarsson til Bergen

I april er det NM for U19 i Bergen, og NBBF får igjen besøk av den islandske dommerinstruktøren Kristinn Óskarsson. Sammen med dommerkomiteens leder Jan Korshavn skal han jobbe med dommerevaluering gjennom mesterskapets tre dager. Óskarsson er tidligere internasjonal dommer og nå anerkjent instruktør for FIBA.

NBBFs dommerkomite setter for tredje året på rad dommerutvikling på kartet når det arrangeres NM for ungdomslag. Erfaringene fra de to tidligere sesongen gjør at det nå satses ytterligere på årets NM, og Kristinn Óskarsson stiller velvillig opp, delvis sponset av FIBA.

Óskarsson kommer i løpet av helgen 20. - 22. april til å observere et større antall kamper og det vil bli jobbet mye rundt posisjonering i 3PO, ansvarsområder, kommunikasjon i et crew og selvfølgelig kvaliteten på avgjørelsene som tas.

Dommerkomiteens leder Jan Korshavn er ansvarlig for dommeroppsettet i U19 og er tilstede under hele turneringen sammen med Óskarsson, sammen skal de også ta stilling til om forbundsdommeraspirantene skal autoriseres denne helgen. Aspirantene kommer til å dømme sammen med noen av våre mest rutinerte elitedommere og kan reise hjem som forbundsdommere hvis de gjør en god jobb.

 

Kristinn Óskarsson har lang fartstid som internasjonal dommer for FIBA og nasjonal dommer på Island, er en anerkjent internasjonal dommerinstruktør. Han har ved flere tidligere anledninger deltatt i NBBFs dommerutviklingsarbeid og har også vært tilstede på NBBFs dommersamlinger.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Jeg registrerte faktisk bare én aktør som klarte å beholde roen – og som i tillegg klarte å presse frem et smil:  PK Larsen håndterte vanskelige situasjoner og personligheter med klokskap og stil. "

Pål Berg

Dommeradministrasjon

Aktuelt sportsutstyr

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

Kopirett © 2019 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster