Sesongstart i kveld

Sesongen 2017-18 starter i kveld med åpningshelg i Rykkinnhallen. Dommerne startet sin oppkjøring den første helgen i september med dommersamling i Helsinki, og testene viste også i år at dommergruppen stiller godt forberedt. NBBFs dommerkomitee har også invitert den islandske FIBA-instruktøren Kristinn Óskarsson til Rykkinn denne helgen.

Sesongens første kamper går i Rykkinnhallen i kveld og med tilsammen 16 kamper fram til søndag kveld i Rykkinnhallen blir det en hektisk helg. NBBF streamer også kampene på nettet via sin YouTube-kanal slik at de som ikke får vært tilstede har mulighet til å se lag og dommere i aksjon.

Kampene vil også i år bli gjort tilgjengelig i NBBFs videotjeneste Hudl.com der det blir mulighet for coacher og dommere til å isolere situasjoner og lage klipp fra kampene i utviklingssammenheng.

Det er nominert 22 dommere til de 48 oppdragene, igjen en fin blanding av eldre rutinerte toppdommere og unge forbundsdommere. Dommerne vil bli evaluert gjennom helgen av dommerinstruktør Kristinn Óskarsson fra Island. Dommerkomiteens leder Jan Korshavn er også på plass hele lørdagen og vil følge dommerne nøye.

Den vanlige oversikt over alle gjeldende tolkninger med praktiske eksempler utarbeidet av det internasjonale basketballforbundet FIBA er i år sterkt forsinket, men den vil bli sendt ut snarest mulig.

Informasjonsmateriale fra FIBA på bruk av lovlig/ulovlig utstyr under kamp, endringer i skrittregelen og en innskjerping på usportslige fouls m.m. er i forkant sendt til alle klubber i KL og BLNO.

Vi ønsker spillere, coacher og dommere en god sportslig sesong!

Nyheter fra NBBF:

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Jeg hater dommere... "

Pål Berg

Dommeradministrasjon

Utstyr fra Macron

Innholdsansvarlig: NBU
Faglig ansvarlig: NBBF/DK

Redaktør: Jan Korshavn

Kopirett © 2016 basketballdommer.com

Webdesign & drift: JKWEB
Feil og kommentarer: Webmaster