NBBF: Dommersamling i Helsinki

NBBFs dommerkomite har vedtatt å legge høstens dommersamling til Helsinki i samband med gruppespillet i Eurobasket 2017. Den første helgen i september blir det fagseminar med obligatoriske tester, forelesninger med interne og eksterne forelesere samt fire av gruppespillkampene med noen av Europas mest spennende lag. Samme opplegg ble gjort med suksess da Sverige arrangerte Eurobasket i 2003.

Etter en tids planlegging vedtok NBBFs dommerkomite (DK) i dag å legge høstens dommersamling til Helsinki helgen 1.-3. september i samband med gruppespillet i "FIBA Eurobasket Men 2017" - Europamesterskapet for menn - gruppe A.

For 13 år siden ble dommersamlingen holdt i Borås da Sverige var arrangør av Eurobasket 2003, da med Alan Richardson som gjesteforeleser.

Det faglige nivået forventes å bli høyt, kontakt er allerede gjort med instruktører fra FIBA og med nærhet til mesterskapet vil det også være mulig å få besøk av en eller flere av de nominerte dommerne. DK jobber nå med et utkast til timeplan for fredag kveld, lørdag morgen/formiddag og søndag formiddag i kombinasjon med tilsammen fire EM-kamper.

Dommersamlingen blir lagt til Original Sokos Hotel Pasila, kun 10 minutters gange fra Hartwall Arena og med gode buss- og togforbindelser til sentrum ca 4 km unna.

Opplegget blir i praksis et "spleiselag" der dommerne selv betaler merkostnaden i form av fly t/r Helsinki og billetter til kampene som en egenandel. For DK sin del blir kostnaden ved selve dommersamlingen omtrent den samme som den har vært de senere årene i Oslo eller Bærum.

Kampene i Helsinki består av arrangørlandet Finland, Hellas, Island, Frankrike, Polen og Slovenia. Dommerne får tilgang til lørdagens tre kamper mellom Finland-Slovenia, Polen-Island og Hellas-Frankrike. Søndag blir det kun tid til en kamp; Frankrike-Island eller Slovenia-Hellas. Kampene er pr. dato ikke tidfestet selv om tidspunktene er anslått til 13:45, 16:30 og 20:00.

Frist for påmelding (bindende) er nå satt til 4. januar, og de første påmeldingene er allerede mottatt etter at invitasjonen ble lagt ut i ettermiddag.