3PO-camp i København

Nylig mottok NBBF en invitasjon fra den danske basketballforbundet til en camp med fokus på 3PO. Campen arrangeres i København i samband med en turnering for senior kvinner og menn helgen 16.-18. september. I tillegg til instruktører fra Danmark kommer det også to instruktører fra FIBA. Deltakerne vil få forelesninger på høyt faglig nivå og bli evaluert i 5-6 kamper gjennom helgen. Kampene spilles 4 x 8 minutter. NBBFs dommerkomite har bestemt å sende en norsk dommer til denne campen.

DBBF arrangerer årlig en slik camp med fokus på dømming med 3 dommere (3PO) og er i år så heldig at de får to høyt kvalifiserte instruktører fra FIBA Europe med på laget. Både Davorin Nakic, som også kommer til NBBFs dommersamling den første helgen i september, og Johnny Jacobs fra Belgia, er erfarne og anerkjente instruktører som skal bidra med forelesninger for deltakerne.

På programmet står den nyeste mekanikken som FIBA nylig har gitt ut, en rekke detaljer er endret og man introduserer nytt dommerteng og prosedyre får håndtering av "flopping". Alle dommerne skal i tillegg dømme et antall kamper gjennom helgen der de med bruk av mikrofon og øreplugg vil bli instruert underveis i kampene og få grundige evalueringer. I tillegg til de to instruktørene fra FIBA Europe stiller arrangøren med et antall egne instruktører.

NBBFs dommerkomite har vedtatt å sende Mantas Buinauaskas fra Bergen til denne campen. Buinauskas er en av NBBFs mest erfarne dommere og har mange års erfaring med 3PO, men ettersom denne mekanikken stadig er i endring vil deltakelse på slike internasjonale camper kunne gi verdifull faglig kompetanseheving og sikre NBBF enda bedre erfaringsutveksling med resten av dommergruppen.