Firiligaen menn: Årets dommer

Grunnserien er ferdigspilt og "Årets Dommer" i Firiligaen menn er avgjort. Med stemmene fra coachene i ligaen, NBBFs dommerkomite og dommerinstruktører, er Top 3 kåret. Vinneren av årets avstemning, og dermed "Årets dommer", er Sturla Sand fra Oslo som vant utmerkelsen for fjerde gang.

Årets dommer 2022: Sturla Sand. Foto: Jan Korshavn.NBBFs administrasjon har innhentet stemmer fra de klubbenes coacher (10), og i tillegg har dommerkomiteen (1) og NBBFs dommerinstruktører (3) gitt sine stemmer.

Årets Top 3 blant dommerne i Firiligaen for menn ble dermed:

  • Sturla Sand
  • Viola Györgyi
  • Torkild Rødsand

Sesongens vinner, Sturla Sand fra Oslo, vinner prisen for fjerde gang på rad, han vant også i 2019, 2020 og 2021.

På 2. plass kom vår rutinerte FIBA-dommer Viola Györgyi fra Trondheim som er med blant "Top 3" for femte gang. På en 3. plass kom Torkild Rødsand som har 12 tidligere plasseringer på listen og har vært "Årets dommer" hele 5 ganger siden 2010. Hederlig innsats også fra Nikola Bejat og Simon Nordeide som kom på de to neste plassene.

Utmerkelsen ledsages av et trofe som ble delt ut i forbindelse med kvartfinalen mellom Bærum og Asker søndag ettermiddag.

Vi gratulerer!

Oversikt over tidligere vinnere finnes her på basketballdommer.com.

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Dagens Pål

" Jeg har aldri sett en spiller som så gjennomført har forsøkt å floppe/spille/jukse seg til fouls på motstanderen. Han later som han henger igjen, han later som han er i ubalanse, han later som han får en dytt – og han gjør alt dette som en naturlig del av en helt personlig spillestil han ganske sikkert har utviklet over år. At rutinerte dommere kjøper det er om mulig enda verre. "

Pål Berg

Følg oss på Facebook

NBU fakta

Stiftet 5.5.1975

Adresse:
c/o Finn Szczesny
Waldemar Thranes gate 47B
0173 Oslo

Konto:
0530.33.11396

Org.nr.:

983 414 117

Medlemmer:
44

Æresmedlemmer:
9

Kontingent:
400,-/år