FIBA: To nye Assist Magazine

På FIBAs hjemmeside legges det med litt ujevne mellomrom ut en publikasjon som heter FIBA Assist Magazine, og som de fleste er klar over inneholder den alltid interessant dommerstoff og litt regelteori. Nylig la FIBA ut to utgaver, henholdsvis nummer 43 og 44, og i disse er det blant annet litt om dommerutvikling i Japan og et par interessante artikler av Fred Horgan. Horgan er medlem i FIBA Technical Commission og han tar blant annet for seg de nye spillereglene som blir tatt i bruk internasjonalt (ikke i Norge ennå) denne høsten. Vi har som vanlig klippet til et par dommervennlige versjoner av disse store filene og har lagt dem på vår nedlastingsside.

I begynnelsen av denne uken publiserte FIBA World to nye eksemplarer av sitt populære magasin FIBA Assist. I tillegg til aktuelt stoff om og for spillere, lag og coacher er det også artikler beregnet på dommere. Vi forsøker å samle disse fortløpende her på basketballdommer.com, og lager egne versjoner kun med dommerstoffet. Disse ligger på våre nedlastingsside under FIBA Diverse.

I det første nye nummeret (43) er det en interessant artikkel skrevet av Fred Horgan, en canadier som er medlem av FIBAs Technical Commission. Den tar for seg temaet "Konsekvent dømming og troverdighet", noe de fleste bør kunne ofre ti minutter på å lese gjennom.

Det siste nummeret (44) byr på en grundig gjennomgang av de nye spillereglene som innføres internasjonalt denne høsten. Selv om Norge ikke tar alle disse i bruk før høsten 2012 er det veldig greit å se nærmere på disse, ikke minst dersom man skal dømme i land eller sammenhenger der disse benyttes fra 2010.

Begge utgavene har også en "Right or Wrong" som etter ukesvis med sommeraktiviterer og lite dømming kan bidra til å få hjernevinningene igang igjen.

 

Logg inn/ut

Husk at du må være pålogget for å ha full tilgang til alle sider og tjenester. Velkommen igjen.

Følg oss på Facebook