NBBF: Klart for forbundsdommerkurs

Generelt

NBBF har ikke avholdt forbundsdommerkurs siden 2017, men fredag starter FDK 2020 som går over to intensive helger denne høsten. Kurset holdes i Sandvika og den andre kurshelgen er 20.-22 november. NBBFs dommerinstruktører er klare for kursstart og har en spennende agenda å tilby de 15 deltakerne.

NBBFs regioner har meldt på 15 deltakere til forbundsdommerkurse som holdes over to helger med oppstart fredag 23. oktober. Den andre helgen er 20. - 22. november, kurssted begge helger er Thon Hotell Oslofjord i Sandvika.

De fleste av deltakerne kommer fra NBBFs Talentprogram for regionsdommere, og etter kurset må aspirantene gjennnom 2-3 autorisasjonskamper med observatør før de eventuelt får godkjent status som forbundsdommer og kan dømme i nasjonale serier.

På timeplanen står bl.a Offisielle Spilleregler for Basketball 2020, FIBAs gjeldende tolkninger og regelfilosofi, videodiskusjon, forelesninger om bl.a. dommerpsykologi, kampkontroll, fordel/ulempe-prinsippet, forberedelser til kamp, samt dommerteknikk i hall med fokus på "3-person-officiating" (3PO).

Aspirantene skal også ta flere teoritester, en obligatorisk kondisjonstest og helt avslutningsvis en teorieksamen.

Deltakerne skal også se nærmere på en BLNO-kamp via livestream, og det vil bli gitt oppgaver som blir gjennomgått i fellesskap. I denne sammenhengen skal NBBFs dommerkomite også demonstrere kampevaluering fra video i netttjenesten Hudl.

Instruktørene på kurset har lang fartstid som dommere og instruktører; FIBA National Instructor Kjell Løvold, som også var med som instruktør på kurset i 2009, 2011, 2015 og 2017, skal sammen med Torkild Rødsand, Per-Kristian Larsen, Viola Györgyi og Joakim Arroub stå for leksjonene, inkludert en praktisk gjennomgang av 3PO i Vulkanhallen. Hovedansvarlig for kurset er dommerkomiteens leder Jan Korshavn som også har noen av teorileksjonene.

Deltakere på kurset er:

Region Midt:

Region Vest:

Region Øst:

Vi ønsker deltakere og instruktører lykke til med kurset.