Rødsand gir seg internasjonalt

Generelt

Etter en lang årrekke med hektisk reisevirksomhet med kamper for både FIBA og Euroleague rundt i Europa, velger nå Torkild Rødsand å gi seg som internasjonal dommer. Han kommer fortsatt til å dømme i Norge og vil med sin kompetanse fra europeisk toppnivå være viktig for arbeidet med dommerutvikling i årene som kommer.

Etter åtte år som internasjonal dommer både for FIBA og Euroleague, og med en imponerende rekke mesterskap og hele 91 internasjonale oppdrag i ulike europacuper i bagasjen, er det nå slutt på dømming i utlandet for Torkild Rødsand.

Reisevirksomheten lar seg etterhvert vanskelig kombinere med jobb og familie, og Rødsand har nå informert NBBF og FIBA om at han ikke lenger er tilgjengelig for oppdrag internasjonalt. Totalbelastningen ble for stor og en prioritering måtte gjøres.

Rødsand fortsetter imidlertid som dommer på nasjonalt nivå i Norge, og med sin kompetanse fra europeisk toppnivå og stillingen som dommerkoordinater i NBBF, blir han en viktig brikke i NBBFs arbeid med dommerutvikling i årene som kommer.

Vi må si "Vel blåst, Torkild", ingen andre norske dommere har så mange internasjonale kamper og mesterskap på sin CV.

 

Høydepunkter: