NBBF: Endringer i dommergruppen

Generelt

NBBFs elitedommergruppe har vært relativ stabil i mange år, men denne sesongen skjer det store endringer. Hele 11 nye forbundsdommere kommer inn samtidig som en rekke veteraner av ulike årsaker forlater gruppen. En naturlig prosess, men det er viktig å sette pris på folk som har brukt en mannsalder på å dømme basketballkamper både regionalt og nasjonalt. Uten dommere blir det ikke spilt kamper.

Da NBBFs dommersamling ble avviklet i Sandvika i helgen, var det med hele 11 nye forbundsdommere på plass. For dem ble det et første møte med fremtidige kollegaer og ikke minst med opplegg og krav som gir større utfordringer rent faglig enn det de kanskje har vært vant med regionalt.

Men for noen dommere markerte samlingen slutten på en fase i livet der dømming av basketballkamper har tatt mye, eller nesten all, fritid i mange år. Det gir selvfølgelig de nye dommerne gode muligheter til å bli "varme i trøya" fort, men det vil kreve hard jobbing i noen sesonger.

NBBFs dommerkomite ønsker spesielt å takke forbundsdommerne Johan Feenstra (Kristianand) og Rifat Serdarevic (Stavanger) for deres mange trofaste år med en sjelden innstilling til tilgjengelighet for sporten - begge var som regel alltid klare for oppdrag når det var vanskeligheter med nok dommere og alltid positive til nye utfordringer. Begge fortsetter regionalt som dommere og kursholdere.

Det er klart at følgende dommere er ute av elitedommergruppen kommende sesong:

NBBF takker alle for innsatsen som basketballdommere gjennom mange år.