NBBF: Crew Chief Clinic

Generelt

For første gang arrangerer NBBFs dommerkomite en egen clinic for dommere som vil bli benyttet i rollen som førstedommere i årets BLNO-sluttspill. Fokus blir bl.a. på lederskap, crew management, teamwork og kampanalyse. Det blir åtte utvalgte dommere på dette første kurset, dersom det blir en suksess vil kursformen utvikles videre neste sesong.

Etter mange år med 3PO (3 Person Officiating) ser dommerkomiteen nå behovet for å gi de dommerne som har ansvaret for førstedommerrollen, ofte kalt "Crew Chief", ekstra faglig påfyll på områder som lederskap og teamwork. I en gruppe med 3 dommere vil en måtte være leder og problemstillingene er mange.

Siden i høst har planleggingen av et eget lite seminar for crew chief'er pågått og med innspill fra flere av deltakerne har kursets innhold tatt form. I løpet av en fullpakket dag blir det forelesninger, gruppearbeid og videoanalyse/diskusjon der fokuset er lagt på lederskap og ulike elementer av samarbeid/teamwork i et dommercrew.

Dersom et slikt kurs får god tilbakemelding fra deltakerne, vil NBBF på sikt ta med elementer av dette på kommende dommersamlinger og forbundsdommerkurs.

De åtte dommerne som er invitert til dette første kurset er følgende:

Kjell Løvold var i utgangspunktet også invitert, men kom senere med på FIBAs kurs for instruktører i Istanbul samme helg.

Instruktør blir Lars Klaar fra Sverige, faglig ansvarlig er NBBFs dommerkomite som deltar med Jan Korshavn og Tor Chr. Bakken. Kurset arrangeres lørdag 20. januar på Scandic Vulkan Hotell i Oslo, og deltakerne vil også avlegge løpetest og teoritest som en del av teambuildingen.