2010-19

2010

Torkild Rødsand får i januar stipend fra Bergen kommune på 25.000,- som skal stimulere til videre utvikling. DK avholder i februar minisamling for sluttspilldommerne på Lørenskog. FIBA-dommer John Hammervoll blir tildelt NBBFs Gullfløyte for sine 25 år som basketballdommer.

Kjell LøvoldSluttspillet starter med kvartfinaler der Kjell Løvold dømmer sin kamp nr. 1000 siden han ble kretsdommer i 1981, og milepælen blir omtalt med helside i lokalavisen og eget innslag på NRK Nordnytt.

Løvold blir også nok en gang valgt inn blant "Top 3" etter avstemming blant åtte coacher og NBBFs dommerkomite, denne gang slått på målstreken av FIBA-dommer John Hammervoll i kampen om "Årets Dommer". Tredjemann og nykommer på lista er Torkild Rødsand fra Bergen.

Torkild Rødsand består FIBA-dommergraden i Tyskland og blir nominert til EM for U16 samme sommer. Per-Kristian Larsen fra Oslo passerer første nåløye på FIBA-kurs og blir ny norsk dommerkandidat.

NBBFs dommerkomite holder igjen dommersamling på Thon Hotell Triaden, nå med FIBA-instruktør Roger Schwarz fra Tyskland som foreleser. Samme helg blir Tor Chr. Bakken og Jan Korshavn utnevnt som æresmedlemmer i dommerunionen NBU.

Joakim Arroub, Andreas Garbo og Nikola Bejat blir i november godkjent som forbundsdommere. I tillegg godkjennes litauiske Mantas Buinaskas og rumenske Viola Györgyi som forbundsdommere etter relevant dommerutdannelse i sine hjemland.

2011

Inge Braathen tar en gjesteopptreden som foreleser på Den Store Trenersamlingen i Oppsal Arena.

Simon Noreide fra Bergen godkjennes som forbundsdommer.

På vei hjem fra dømming i Langhushallen vinner Sturla Sand hele 727.000,- over telefon med Norsk Tippings Jokerspill. Torkild Rødsand blir nominert til 8-delsfinale i FIBA Euroleague for Women, og kampen vises på Eurosport 2. Vest-Agder Basketballkrets hedrer Johan Feenstra for hans mangeårige tjeneste som dommer og ildsjel i lokalmiljøet.

Ny FIBA-dommer: Per-Kristian LarsenPer-Kristian Larsen deltar på trinn 2 i FIBAs dommerkurs i Tyrkia, og godkjennes som den 14. norske FIBA-dommeren gjennom tidene. Larsen dømmer EM for U18 kvinner i Ungarn som sin første nominasjon. Sturla Sand og Filip Szczesny deltar på Alan Richardsons camp i Bulgaria.

DK holder Minisamling i Oslo for sluttspillaktuelle dommere. Etter sluttspillet gir FIBA-dommer Stein Moe seg som dommer på nasjonalt nivå, 29 år etter at han ble basketballdommer. I mai får dommerkomiteen samme beskjed fra forbundsdommer Gisle Jacobsen som har dømt i nasjonale serier siden slutten av 90-tallet.

Torkild Rødsand blir Årets dommer i foran Kjell Løvold og Per-Kristian Larsen på listen over "Top-3" i BLNO. Rødsand blir også nominert som nøytral dommer i EM for kvinner U16 på Sardinia i august.

DK holder dommersamling i Oslo, gjesteforeleser er den renommerte toppdommeren Carl Jungebrand fra Finland.

Samme helg velges nytt styre i NBU: Per-Kristian Larsen ble gjenvalgt, Andreas Lind ble valgt inn som nytt styremedlem. President Lars Ryde var ikke på valg. Geir Matthiasen og Stein Moe blir samtidig æresmedlemmer i NBU.

Larsen, Bundgaard og RødsandNBBFs dommerkomite samarbeider med det danske forbundet og er med på utveksling av dommere som et ledd i oppfølging fra FIBA Europe. Torkild Rødsand og Per-Kristian Larsen reiser til Danmark og dømmer to kamper i den danske Canal Digital ligaen.

NBBF avholder forbundsdommerkurs over to helger i Oslo, instruktører er Jan Korshavn, Per-Kristian Larsen og Kjell Løvold.

De 10 deltakerne på kurset er Andre Antonsen, Erlend Reksten Amland, Cian Krogstad, Hans Kristian Strømme, Inna Kurland, Sigurd Virik, Stian Flaskerud, Tormod Grønaas, Viktor Schønning og Vladimir Sovilj.

FIBA-dommer Torkild Rødsand får tilsammen åtte internasjonale oppdrag i løpet av høsten og vinteren.

2012

Viola Györgyi deltar på Alan Richardsons sommer-camp i Bulgaria og blir tatt opp i NBU som medlem nr 131. Sigurd Virik, Erlig Amland, Hans Kristian Strømme og Viktor Schønning autoriseres som forbundsdommer.

På Gran Canaria: Torkild RødsandDe tre FIBA-dommerne Torkild Rødsand, Per-Kristian Larsen og danske Bo Bundgaard dømmer to kamper i BLNO som et ledd i et utviklingsprosjekt i regi av FIBA Europe. Tilstede er Roger Schwartz fra FIBA Europe.

Larsen deltar senere på obligatorisk oppfriskningskurs hos FIBA Europe i München.

Rødsand deltar på oppfriskningskurs som en del av FIBAs opplegg for "Potential referees" på Gran Canaria. FIBA-kommissær Stein Moe deltar også på kurs i München.

Filip Szczesny, Viola Györgyi og Torkild Rødsand får dommeroppdrag i Scania Cups sluttspill. Per-Kristian Larsen, Mantas Buinauskas, Viola Györgyi og Sturla Sand dømmer senere i Nordiske mesterskap for U16 og U18 i Solna, og alle får oppdrag i en av finalene.

Kjell Løvold blir "Årets dommer" tett fulgt av Per-Kristian Larsen og Torkild Rødsand.

NBBF arrangerer Nordisk mesterskap for Senior kvinner i Rykkinnhallen, og Norge stiller med Torkild Rødsand og Per-Kristian Larsen som dommere i turneringen som avvikles med 3PO. Senere nomineres også Viola Györgyi og Sturla Sand til dette mesterskapet.

Torkild Rødsand er med som dommer i B-EM for kvinner U16 i Estland og for menn U18 i Bosnia. Rødsand dømmer også finalen mellom Bosnia og Tsjekkia i dette mesterskapet. Per-Kristian Larsen er medfølgende dommer under B-EM for menn U16 i Romania. Tennaz Javid fra Bergen deltar som norsk dommer på FIBA Europes jentecamp i Slovenia.

FIBA: Victor Mas fra SpaniaFIBA innfører regelendringer med rektanulært 3-sekundersfelt, charging-fritt område under kurven og justering av 24-sekundersregelen.

NBBF arrangerer dommersamlig i Oslo, og gjesteforeleser er den spanske dommerinstruktøren Victor Mas. I tillegg er Tor Chr. Bakken og Per Tøien forelesere. NBU avholder årsmøte samme helg.

Torkild Rødsand deltar denne sesongen som dommer i den svenske Basketligan.

NBBF godkjenner Martek Maka og Mindaugas Brusokas som forbundsdommere som begge har relevant utdanning og praksis fra sine hjemland.

2013

NBBF nominerer Per-Kristian Larsen, Viola Györgyi, Joakim Arroub og Nikola Bejat som dommere til Nordisk mesterskap for U16 og U18 i Solna.

Ny FIBA-dommer: Viola GyörgyiViola Györgyi deltar i februar på FIBA Europes kurs for internasjonale dommere og består. Sigurd Virik deltar på Richardsons dommercamp i Bulgaria. Tor Christian Bakken deltar på FIBA Europes samling for dommerinstruktører på Gran Canaria.

Torkild Rødsand får en rekke internasjonale kamper og brukes også som dommer i sluttspillet "Last Sixteen" i Eurochallenge. Rødsand nomineres som medfølgende dommer til B-EM forU20 menn i Makedonia og U16 i Portugal. Viola Györgyi dømmer B-EM for U18 kvinner i Ungarn og U16 i kvinner i Portugal. Torkild Rødsand dømmer også i Universiaden i Kazan i juli.

Per-Kristian Larsen blir "Årets dommer" med Kjell Løvold og Torkild Rødsand med i "Top3". Løvold passerer senere 500 dømte eliteseriekamper.

NBBFs dommerkomite avholder sin obligatoriske samling på Rica Helsfyr i Oslo. Internasjonale foreleser er den islandske dommerinstruktøren Kristinn Óskarsson. NBU holder årsmøte, det nye styret består av Lars Ryde, Joakim Arroub og Andreas Lind.

NBBFs dommere får besøk av dommerinstruktøren Lars Klaar under BLNOs åpningshelg i Rykkinnhallen.

2014

Viola Györgyi nomineres som nøytral dommer til VM for U17-kvinner i Tsjekkia. Torkild Rødsand nomineres som nøytral dommer til EM for U20-menn på Kreta. Györgyi, Rødsand og Larsen nomineres også til ulike EM-turneringer som medfølgende dommere.

Per-Kristian Larsen blir igjen "årets dommer" i BLNO med Kjell Løvold og Torkild Rødsand med i "Top3".

Knut Myhre går av som leder for dommerkomiteen etter 10 år og får NBBFs hederstegn på Tinget. Ny leder blir Jan Korshavn og samtidig går Per-Kristian Larsen inn som nytt medlem sammen med gjenvalgte Tor Chr. Bakken.

Torkild Rødsand blir invitert til å delta på dommersamling for Euroleague. Viola Györgyi deltar på FIBA Europes sommer-clinic i Dubrovnik og Simon Nordeide deltar på Alan Richardsons camp i Bulgaria.

Geir Mattiasen gir seg som dommer samtidig som Siv Therese Underland gjør comeback på nasjonalt nivå. Stian Flaskerud godkjennes som forbundsdommer. Viola Györgyi, Siv Therese Underland og Linda Evensen dømmer sammen i en BLNO-kamp, det er første gang tre kvinnelige dommere avvikler en toppkamp for menn.

2015

Nikola Bejat fra Stavanger deltar på FIBA-kurs i Tyrkia, men får ikke autorisasjon som internasjonale dommer.

Under Final Four i Rykkinnhallen deles NBBFs Gullfløyte ut til Arnstein Gloppen, Till Schrader, Andreas Lind og Lars Ryde. Torkild Rødsand blir Årets dommer foran Kjell Løvold og Per-Kristian Larsen. Oscar Lindø gir seg som dommer. Kjell Løvold blir utnevnt til æresmedlem i NBU.

Torkild Rødsand nomineres som dommer i VM for U19 kvinner i Russland.

Etter deltakelse på clinic i Tyrkia og Hellas debuterer Torkild Rødsand som dommer i Euroleage og får ukentlige oppdrag i utlandet. Viola Györgyi deltaer på clinic i Tyskland for dommere med potensiale for et høyere nivå innen internasjonal dømming og får en rekke oppdrag gjennom sesongen. Jelena Stefanovic deltar på FIBAs clinic for kvinnelige dommere under Camp for U15 Girls i Slovenia. Filip Szczesny nomineres av det danske forbundet til å dømmme i skole-VM i Limoges. Zaki Khan og Amir Suljevic deltar på internasjonal clinic i København og dømmer i Copenhagen Invitational.

NBBF holder igjen forbundsdommerkurs, deltakere er Akrem Dagnew (Oslo), Tennaz David (Bergen), Andreas Isaksen (Oslo), Zaki Khan (Oslo), Markus Midtbruket (Oslo), Dainius Milasius (Bergen), Andrzej Rakowski (Bergen), Alex Reiertsen (Trondheim), Maria Bjørsvik Songve (Bergen), Jelena Stefanovic (Oslo) og Amir Suljevic (Bergen). For første gang består samtlige aspiranter teoriprøven på første forsøk.

Sturla Sand deltar på FIBA Europe Clinic for National Referees i Belgia.

 

2000-09