FIBA: Györgyi dømmer EM-kvalifisering i Latvia
Viola Györgyi skal dømme EM-kvalifisering for menn i Latvia. Foto: Nguyen Tuan.

FIBA: Györgyi dømmer EM-kvalifisering i Latvia

Det internasjonale basketballforbundet FIBA har nominert Viola Györgyi til en kamp i EM-kvalifiseringskampen for menn mellom Latvia og Slovakia. Om et par uker reiser hun til den latviske hovedstaden Riga.

Denne vinteren spilles det kvalifiseringskamper til Eurobasket 2025, et mesterskap som vil bli arrangert i fire ulike land i perioden 27. august til 14. september 2025. Kypros, Finland, Polen og Latvia arrangerer hvert sitt innledende gruppespill, sluttspillet holdes i Riga i Latvia.

Det er 32 lag med i kvalifiseringen som spiller om de 24 plassene i Eurobasket for menn høsten 2025 fordelt på 8 grupper. De tre beste lagene i hvert gruppe, unntatt gruppene som inneholder de fire vertsnasjonaene, kvalifiserer seg til sluttspillet. I gruppene som inneholder vertsnasjonene vil disse og de to andre høyest plasserte lagene være kvalifisert til FIBA Eurobasket 2025. Kvalifiseringskampene spilles fram til februar 2025 med utvalgte vinduer på ca. 4 dager pr. runde.

Søndag 25. februar spiller Latvia mot Slovakia hjemme i Riga kl 17:00 lokal tid.

Dommere i denne kampen er crew chief Saverio Lanzarini (ITA), Viola Györgyi (NOR) og Alexandre Deman (FRA). Kommissær er Nabila Dekkiche (FRA).

Vi gratulerer med nominasjonen og ønsker lykke til!