Klubbleder bøtelagt for upassende oppførsel
Arkivfoto: Frederik Gnatt klager på dommerne. Til venstre Andreas Lind, til høyre PK Larsen. Foto: Harstad Tidende.

Klubbleder bøtelagt for upassende oppførsel

Daglig leder i Gimle Basket, den tidligere BLNO-spilleren Frederik Gnatt, er idømt en bot for sin oppførsel i forbindelse med en BLNO-kamp i Bergen før jul. Etter at dommerne anket avgjørelsen til NBBFs Sanksjonskomite om ingen bestrafning endte Appellkomiteen med å ilegge en bot for upassende oppførsel. Gnatt har også tidligere blitt bøtelagt for sine kommentarer om dommere.

Gnatt ble innrapportert til NBBF etter at han i kampen mellom Gimle og Fyllingen i slutten av november 2023 kom med flere direkte tilrop som indikerte at dommerne var inkompetente og i praksis hadde fått betalt av Fyllingen for å dømme mot Gimle. I et tilsagn til rapporten går han selv langt i å bekrefte mange av de siterte utsagnene i rapporten og tar kun litt selvkritikk for deler av sin oppførsel i denne kampen.

NBBFs Sanksjonskomite behandlet saken i begynnelsen av desember, men selv om de også fant oppførselen som var beskrevet i rapporten både upassende og uheldig for idrettens omdømme og anseelse, valgt de i konkludere med at det ikke finnes grunnlag for å idømme noen straff ettersom de anså at daglig leder under hendelsen var å regne som en publikummer.

Dommerkomiteen anket dermed avgjørelsen inn for NBBFs Appellkomite som ikke overraskende kom til motsatt konklusjon. De legger til grunn at sjikane mot dommere er et problem og at det tillegger personer med sentrale verv i Basket-Norge å opptre på en møte som ikke skader idretten.

Frederik Gnatt fikk dermed en bot på kr. 4 000,- ihht. NIFs sanksjonsrgeleverk og NBBFs sanksjonsreglement. Vedtaket er endelig og kan ikke appelleres videre.

Det er ikke første gang Gnatt får bot for sine uttalelser om dommere (se sak fra 2010 under), og forhold knyttet til hans funksjon som arrangementsansvarlig og tidvis meget ivrig publikummer, har vært omtalt i en rekke dommerrapporter i mange år.