Sverige: Snart 10 000 kamper

Den svenske dommeren Claes Åhammar har dømt basketballkamper siden 1974 og har siden startet loggført samtlige kamper han har dømt. Snart passerer den tidligere elite- og FIBA-dommeren 10 0000 dømte kamper i sin karriere, et tall som sannsynligvis ingen andre kan vise til. Av disse er imponerende 506 internasjonale kamper.

Claes Åhammar - dommerlegende. Foto: Wivianne Svedberg/Sveriges Radio.Svenske Claes Åhammar har dømt seriekamper og turneringer i over 40 år og har med sitt alltid gode humør og solide rutine avviklet kamper for kanskje tusenvis av ungdommer i seriekamper og turneringer, samt dømt over 500 internasjonale kamper etter at han ble FIBA-dommer i 1987.

I Sverige har han dømt over 2500 kamper i de svenske eliteseriene for menn og kvinner. Åhammar har også avholdt hele 1247 kurs innenfor svensk basket i disse årene.

Den tidligere FIBA-dommeren har nå dømt utrolige 9 968 kamper siden han startet i 1974 og har holdt oversikt over samtlige oppdrag siden han begynte.

Blant mange spennende kamper viser han selv til en av landskampene til Hellas som litt senere ble europamestere med den legendariske guarden Nikos Galis som en av de mest spennende.

Nå kan man trygt si at Åhammar selv blir legendarisk, om ikke lenge passerer han nemlig 10 000 dømte basketballkamper og det er det neppe andre dommere som kan vise til.

På vegne av alle norske basketballdommere er det bare en ting å si: IMPONERENDE!

Hør også intervju på radio P4 Stockholm der Åhammar forteller om sin kjærlighet til sporten og hva han mener kreves av en god dommer.